ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

ProCredit Bank investește în promovarea educației pentru mediu și inovații în școlile din țară prin proiectul-pilot „Verde Play”

În calitate de fondator al proiectului-pilot „Verde Play” împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat „Dreamups” și alți parteneri fondatori, ProCredit Bank susține această inițiativă, pentru a crea o mișcare națională de conștientizare și responsabilitate față de mediu.

 

„Verde Play” are ca scop promovarea unei abordări proactive și inovatoare în rândul elevilor, încă din băncile școlii, în ceea ce privește impactul schimbărilor climatice asupra Republicii Moldova. Prin intermediul disciplinei extra curriculare de educație pentru mediu și inovații, programul oferă elevilor oportunitatea de a învăța despre economia circulară, agricultura organică și energia regenerabilă, dezvoltând abilități precum gândirea critică, cooperarea și creativitatea.

 

Investiția partenerilor, printre care se numără și ProCredit Bank, ce însumează 2 milioane de lei, va fi direcționată către dezvoltarea unui curriculum practic, bazat pe abordarea de design centrat pe om, instruirea a 30 de profesori din 30 de școli, care vor deveni formatori în educația pentru mediu și inovații. În plus, vor fi alocate 30 de granturi tehnice pentru implementarea a 30 de soluții inovatoare propuse de fiecare școală participantă, ca răspuns la o problemă de mediu identificată.

 

„Suntem onorați să ne numărăm printre fondatorii  „Verde Play” și să ne implicăm activ în dezvoltarea unei educații durabile și responsabile în rândul tinerii generații”, a declarat Vladimir Domentii, membru al Comitetului de Conducere al ProCredit Bank. „Considerăm că proiectul dat va contribui la formarea unor cetățeni responsabili, care vor găsi soluții inovatoare pentru problemele de mediu cu care se confruntă Republica Moldova.”

 

Ca instituție financiară, pe parcursul a mai bine de 15 ani de activitate, ProCredit Bank se dedică sustenabilității și implicării în dezvoltarea comunităților locale. Participarea ca fondator al proiectului „Verde Play” reprezintă un pas important în sprijinirea dezvoltării durabile a Moldovei și în încurajarea unei abordări responsabile față de mediu a tinerilor.

 

 

Școlile din Republica Moldova care doresc să participe la programul „Verde Play” sunt încurajate să se înscrie până pe 15 iulie 2023 la adresa de e-mail hello.verdeplay@gmail.com. Pentru orice întrebări suplimentare, poate fi apelat managerul de proiect, Victor Marițoi, la aceeași adresă de e-mail sau la numărul de telefon +373 60 988 355.

 

Inițiativa „Verde Play” reprezintă un efort colectiv al diferitelor entități și organizații pentru a aduce educația pentru mediu și inovații în centrul atenției, educând astfel o nouă generație de tineri inovatori și responsabili, capabili să contribuie la soluționarea problemelor de mediu cu care se confruntă țara.