ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

Seminare despre proiectele de eficienţă energetică şi modalitatea de finanţare a acestora

Responsabilitatea socială faţă de mediul înconjurător reflectă o parte esenţială a modelului de business, care ghidează activitatea ProCredit Bank Moldova, precum şi a grupului ProCredit din care face parte. Un aspect important în responsabilitatea faţă de mediul înconjurător este identificarea unor modalităţi mai eficiente de utilizare a energiei şi resurselor naturale. În contextul dat, ProCredit Bank a elaborat un ciclu de seminare despre proiectele de eficienţă energetică şi energie regenerabilă şi modalitatea de finanţare a acestora. Seminarele au fost destinate oamenilor de afaceri, care îşi desfăşoară activitatea în diferite sectoare ale economiei.
 
Echipa ProCredit Bank împreună cu reprezentanţii MoSEFF (Linia de Finanţare pentru Eficienţa Energetică în Moldova) s-au întâlnit cu sute de întreprinzători mici şi mijlocii din Comrat, Edineţ, Bălţi, Soroca şi Cahul, pentru a oferi răspunsuri complete, detaliate şi corecte la întrebările participanţilor. Întâlnirile au fost organizate sub forma unui dialog deschis şi pro-activ, unde participanţii au discutat eventualele posibilităţi de diminuare a consumului şi a costurilor pentru resursele naturale, precum şi reducerea emisiilor de gaze şi CO2 în atmosfera. Mai mult decât atât, antreprenorii au aflat cum modalităţile şi tehnologiile de eficienţă energetică contribuie la protecţia mediului înconjurător, precum şi oferă afacerii lor avantaje competitive semnificative, intensificând nivelul de siguranţă a procesului de producere şi îmbunătăţind siguranţa la locul de muncă şi condiţiile generale de lucru pentru angajaţii lor. Şi nu în ultimul rând, participanţii au beneficiat de informaţii exacte cu privire la implementarea proiectelor ce au drept scop utilizarea tehnologiilor de eficienţă energetică.  
 
Pentru a stimula antreprenorii locali să investească în proiectele de eficienţă energetică, ProCredit Bank în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) oferă credite în cadrul liniei de credit MoSEFF 2. Aceste credite „Eco” au fost create cu scopul de a facilitata achiziţionarea de către antreprenorii mici şi mijlocii a echipamentelor pentru proiecte de eficienţă energetică şi / sau utilizarea resurselor de energie regenerabilă, contribuind astfel la o dezvoltare profitabilă şi pe termen lung a afacerii. Fiecare împrumut are un grant de la 5% până la 20% din valoarea totală a proiectului, în funcţie de tehnologia utilizată şi cantitatea redusă de energie şi CO2 emise.
 
În viitor vor fi organizate seminare similare în alte oraşe ale Moldovei, având drept scop informarea antreprenorilor din Orhei, Ungheni, Chişinău şi alte oraşe despre avantajele oferite de investiţiile în proiecte de eficienţă energetică şi oportunităţile pe care le pot crea.
 
  
                      
Pe lângă faptul că banca acordă sprijin financiar pentru dezvoltarea proiectelor de eficienţă energetică clienţilor business, ProCredit Bank se angajează să dezvolte iniţiative de protecţie a mediului înconjurător şi să fortifice nivelul de conştientizare faţă de resursele naturale printre angajaţii băncii. În acest context, banca a iniţiat pentru angajaţii săi o campanie internă pe termen lung: a produs diverse materiale educative, care au drept scop creşterea nivelului de conştientizare faţă de un consum responsabil şi eficient de resurse, precum şi a organizat activităţi de curăţare a parcurilor din localităţi cu participarea angajaţilor băncii. Aceştia sunt paşi mici, dar importanţi pentru a face planeta mai curată.
  
ProCredit Bank. Împreună. Zi de zi.
 
****
ProCredit Bank este o bancă internaţională cu 100% capital străin, cu acţionari exclusiv din Germania şi Olanda: ProCredit Holding, Germania (84,91%), KfW, Germania (10,85%) şi DOEN Foundation, Olanda (4,24%). Banca face parte din grupul financiar internaţional ProCredit, care îşi desfăşoară activitatea în 21 de ţări ale lumii, pe 2 continente: Europa de Est si America Latină.
 
 ProCredit Bank este o bancă stabilă, orientată spre dezvoltarea pe termen lung a întreprinderilor mici şi mijlocii. Noi tindem să contribuim la dezvoltarea acestor întreprinderi, investind timp pentru a înţelege cu adevărat necesităţile lor, oferindu-le produse bancare ajustate la specificul afacerii fiecărui client în parte.
 
ProCredit Bank este o bancă sigură, ce oferă o gamă largă de servicii şi produse bancare simple şi accesibile. Banca atrage o atenţie deosebită educării şi dezvoltării culturii economisirilor, aşa cum economisirile reprezintă garanţia unui viitor stabil şi prosper.   
 
ProCredit Bank tinde să stabilească standarde incontestabile cu privire la calitatea serviciilor oferite clienţilor săi în mod transparent şi onest, contribuind astfel la creşterea încrederii populaţiei faţă de activitatea băncilor.
 
Pentru informaţii suplimentare dvs. vă puteţi adresa Şefului departament marketing şi relaţii publice, Lilia Pîntea. Telefon: 022-836-430, e-mail: l.pintea@procreditbank.md
 
© ProCredit Bank, 5 decembrie 2012. Toate drepturile rezervate.