ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

 

 

Recomandări de la ProCredit Bank pentru securizarea tranzacţiilor online

Stimați clienți,

ProCreditBank are grijă de securizarea tranzacţiilor online, precum şi în protejarea integrităţii detaliilor contului Dvs. bancar. Pentru a realiza acest lucru, noi folosim cel mai recent software de securitate şi punem în aplicare diferite proceduri de siguranţă. Cu toate acestea, ar trebui să fiți întotdeauna conştienţi de faptul că Internet-ul şi e-mail-ul poate fi folosit ca mijloc pentru activităţi ilicite.

 În ultimul timp s-au înmulțit schemele de tip Phishing, prin care infractorii încearcă prin metode frauduloase să obțină datele cardului Dvs. bancar folosind pagini web foarte similare cu cele originale pe care Vă autentificați de obicei. Cele mai recente cazuri au fost utilizarea numelui unei Companii Aeriene atrăgând clienții să participe la promoții false prin intermediul site-urilor de socializare.

Victimele au accesat paginile respective unde li s-a propus să participe la un sondaj/promoție, iar la final au fost informați că sunt câștigătorii unor bilete avia la un preț redus. Pentru a face rost de aceste bilete, victimele urmau să introducă datele cardului de plată, oferind infractorilor acces direct la mijloacele financiare disponibile.

Pentru a Vă proteja de astfel de scheme frauduloase B.C. ”ProCredit Bank” S.A. Vă recomandă:

  • Nu folosiţi link-urile din mesajele suspecte, care pot readresa la saiturile false, destinate pentru colectarea și furtul datelor personale (login, parola, datele cardurilor de plată etc.);
  • Verificați existența a promoțiilor, informându-se de pe paginile oficiale ale companiilor sau prin telefon, care este plasat pe pagina web oficială.
  • Păstraţi datele cardului dvs. (număr/ CVV/ PIN)  în siguranţă.  Întotdeauna abţineţi-vă de la e-mail-urile sau apelurile nesolicitate care Vă cer să dezvăluiţi detalii personale sau numere de card bancar. ProCredit Bank sau poliţia niciodată nu Vă va contacta şi nu Vă va ruga să dezvăluiţi informaţii referitoare la datele bancare a Dvs. Păstraţi această informaţie în secret. Fiţi prudent la divulgarea informaţiei personale oricui, mai ales dacă nu cunoaşteţi persoanele.
  • Instalaţi software-ul anti-virus, păstraţi-l actualizat şi organizaţi scanări periodice de securitate. Instalaţi cele mai recente actualizări de securitate, de asemenea, cunoscut sub numele de patch-uri (instrucţiuni de corectare).
  • Utilizați cardurile doar pe saituri care au conexiunea securizată. Adresa site-ului trebuie să fie de tip „https” , dar nu de tip „http” şi va include un mic lacăt.
  • Nu utilizați PIN-cod în tranzacțiile on-line
  • Efectuați plăți cu cardul doar în magazinele on line care au serviciul 3D Secure.

 

Serviciul 3D Secure Vă oferă siguranța la tranzacțiile efectuate cu cardul.

Pentru a putea utiliza cu succes acest serviciu, Vă rugăm să respectați următoarele condiții:

  • Folosiți browser de tipul MS Internet Explorer, Mozilla Firefox și Google Chrome;
  • Activați JavaScript în browser.

 Instrucțiunea privind activare JavaScript în Google Chrome o puteți găsi accesând următorul link https://support.google.com/adsense/answer/12654?hl=en

Pentru informații suplimentare apelaţi Contact Centru la numărul de telefon 0800 000 10 pentru apeluri naționale, sau +373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale.

Cu respect,

Echipa ProCredit Bank