Sprijin oferit refugiaților din Ucraina de către banca germană ProCredit Bank

 

Începând cu sfârșitul lunii februarie 2022, ProCredit Bank a încercat să reacționeze prompt la situația din țara vecină, Ucraina.

 

Primii pași întreprinși: oferirea accesului fără impedimente la mijloacele bănești ale deținătorilor de carduri VISA din Ucraina, fără achitarea comisioanelor. De asemenea, cetățenii Ucrainei au avut posibilitatea de a deschide setul de servicii bancare prestat de ProCredit Bank fără comision de administrare lunară. Informația respectivă a fost afişată pe site-ul de asistență pentru refugiații ucraineni https://dopomoga.gov.md

 

ProCredit Bank a organizat întâlnirea la punctele vamale precum și cazarea a 78 de refugiați ucraineni, adulți și copii, care s-au pomenit în rol nevoit de oaspeți temporari în Moldova cu suportarea tuturor cheltuielilor.

 

Adițional, prin eforturile comune ale angajaților băncii și ProCredit Bank, s-a acumulat rapid o sumă de 400.000 lei dedicată ajutorului material pentru oaspeții din Ucraina. S-a hotărât folosirea acestor fonduri pentru consolidarea asistenței acordate de Centrul temporar pentru refugiați din Școala de tip-internat pentru copii rămași fără ocrotire părintească din s. Cărpineni, raionul Hâncești.

 

Instituția respectivă găzduiește copiii orfani si adulții care au fugit de urgia conflictelor militare din Ucraina. Ținând cont de cerințele crescute ale internatului pentru deservirea refugiaților, a fost necesara reutilarea urgentă și dotarea suplimentară cu echipament de bucătărie și asigurarea aprovizionării cu produse de primă necesitate. Banca a asigurat necesitățile internatului de produse alimentare și de primă necesitate și de asemenea, a finanțat procurarea echipamentului de bucătărie nou care va servi la prepararea mesele zilnice pentru oaspeții găzduiți acolo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În numele tuturor persoanelor refugiate, aflate la centrul temporar pentru refugiați din Școala de tip-internat, Vă aducem recunoștință și mulțumiri la actul caritabil efectuat față de acești oameni” Manager Centrul temporar pentru refugiați, Tudor Țenu.

 

Banca ţine legătura cu autoritățile locale pentru a oferi la necesitate sprijinul suplimentar indispensabil.

 

Doar împreună vom depăși dificultățile!

 

Echipa ProCredit Bank