ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

Grupul ProCredit ofera suporul clienţilor săi la identificarea și stabilirea partenerilor de afaceri noi, precum și în scopul cuceririi pieței europene

 

 

Grupul ProCredit ofera suporul clienţilor săi la identificarea și stabilirea partenerilor de afaceri noi, precum și în scopul cuceririi pieței europene

 

În luna mai Grupul ProCredit a organizat business forumul internaţional pentru clienţii business din Europa de Est şi Sud-Est. Evenimentul a avut loc în oraşul Salonic, Grecia, cu ocazia încheierii și semnării de către Fondul European de Investiţii (FEI) şi Grupul ProCredit (Germania) a Acordului de creditare a întreprinderilor mici şi mijlocii din Grecia în sumă de 20 de milioane Euro, precum şi în legătură cu deschiderea filialei ProCredit Bank în Salonic. Potrivit Adjunctului Preşedintelui Comitetului de Conducere al B.C. ”ProCredit Bank” S.A. din Moldova, Doamnei Rodica Jalba, la eveniment au participat aproximativ 500 de agenţi economici din diferite ţări, clienţi ai Grupului ProCredit.

Delegaţia din partea Republicii Moldova a inclus 11 reprezentați ai întreprinderilor autohtone, care se deservesc la B.C. ”ProCredit Bank” S.A. din Moldova. Invitații la eveniment au fost oferite clienţilor, care au relaţii de afaceri în ţările de operare a Grupului, precum şi ai companiilor importatoare pentru a le oferi posibilitatea de a găsi furnizori noi, şi producătorilor locali orientaţi către export – pentru a cuceri noi piețe de desfacere.     

La deschiderea părţii matinale a programului, Domnul Borislav Kostadinov, membrul Comitetului Executiv al ProCredit Holding, a prezentat Grupul ProCredit în calitatea sa de partener al întreprinderilor mici şi mijlocii. În continuare, membrul Bundestagului, Secretarul de Stat al Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării al Germaniei, Domnul Hans-Joachim Fuchtel, s-a referit la dezvoltarea regiunii adiacente oraşului Salonic. Ulterior, a urmat mesajul de bun venit din partea Domnului Konstantinos Michalos, Preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ din Grecia şi a Camerei de Comerţ şi Industrie din Atena.

 
S-a menționat, de asemenea, despre importanța încheierii și semnării Acordului între Fondul European pentru Investitii şi Grupul ProCredit – acesta fiind un indicator pozitiv de dezvoltare a economiei din Grecia și va contribui la creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi a companiilor de capitalizare medie în cadrul iniţiativei „EU InnovFin Financing for Innovation” – finanţarea UE pentru companiile inovatoare, realizate cu susţinerea Comisiei Europene. Comisarul European Dimitris Avramopoulos a participat la încheierea acordului, dat fiind faptul că a fost primul de acest gen semnat in Grecia.  

 

Şedinţa B2B intitulată «Găsiţi un potenţial partener de afaceri» a început la orele prînzului, oferind posibilitatea reprezentanţilor întreprinderilor similare din diferite ţări să identifice puncte comune şi posibilităţi de colaborare.

    

Organizatorii forumului au încercat pentru prima dată conceptul nou la nivel de Grup şi au stabilit un program individual de întrevederi bilaterale pentru fiecare învitat. Această parte a evenimentului a fost pregătită cu anticipație, astfel încît fiecare participant a avut posibilitatea de a comunica cu cît mai mulţi reprezentanţi ai companiilor din alte ţări şi de a discuta colaborarea ulterioară, de a găsi pieţe de desfacere noi, precum și noi furnizori de servicii şi bunuri.

     

În cadrul evenimentului, clienţii au avut şansa de a cunoaşte mai bine băncile şi Grupul ProCredit datorită celor 11 standuri (10 instalate de băncile din participante la forum, 1 stand - de ProCredit Bank Germania). Aici au fost oferite informaţii despre serviciile prestate de bancile din cadrul Grupului, în special despre beneficiile plăţilor internaţionale care pot fi efectuate între diferite ţări din cadrul Grupului. Doamna Rodica Jalba a pus accent pe aceste servicii, menţionînd că agenţii economici din țara noastră îi pot utiliza în cadrul tranzacțiilor comerciale externe, de exemplu, la deschiderea conturilor, sau să aplice pentru diferite produse bancare.

     

 
Un loc deosebit în cadrul evenimentului l-a avut «expoziţia verde», care a demonstrat abordarea Grupului faţa de mediul înconjurător, pe exemplul clienţilor şi angajaţilor. Oaspeţilor evenimentului li s-a oferit posibilitatea să viziteze oficiul modern din Salonic, care dispune de o zonă de autodeservire 24/7, dotată cu cu cele mai noi tehnologii.

      
Prin organizarea forumului, managementul Grupului şi-a propus să demonstreze că pentru clienţi, ProCredit este mai mult decît un furnizor de servicii bancare – este un partener financiar în dezvoltare, pentru că orice instituţie financiară se va dezvolta, atunci cînd clienţii acesteia prosperă.

  

 

    

 

Politica B.C. ”ProCredit Bank” S.A. Moldova în privinţa clienţilor săi este unică pe piaţa bancară din Republica Moldova. De cîţiva ani la rînd banca organizează forumuri regionale pentru agenţi economici, unde aceştia împărtăşesc experienţa de gestionare a afacerii, vin cu propuneri de imbunătăţire a activităţii sectorului financiar, discută pe alte teme interesante şi importante pentru clienţi. La cîteva evenimente au participat clienţii băncilor ”ProCredit Bank” din Bulgaria și România, care au povestit despre dezvoltarea afacerii în ţările respective şi particularităţile operarării pe piaţa europeană. Deasemenea, banca oferă clienţilor şansa să participe la expoziţii internaţionale: în decursul ultimului an clienţii băncii au vizitat expoziţii specializate din Germania şi Serbia. Această strategie confirmă faptul că B.C. ”ProCredit Bank” S.A. Moldova este nu doar un furnizor de servicii financiare, dar şi un partener de afaceri sigur.