ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

ProCredit Bank îşi măreşte capitalul social

Modelul de afaceri responsabil şi angajamentul pe termen lung faţă de clienţi formează o bază solidă pentru dezvoltarea stabilă a băncii ProCredit Bank.

De la fondarea sa în decembrie 2007, ProCredit Bank împreună cu acţionarii săi au susţinut întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova, aşa cum aceste afaceri creează locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea economiei naţionale. ProCredit Bank îşi desfăşoară activitatea creditară în mod responsabil. Acest lucru înseamnă că banca are grijă ca clienţii săi să nu fie supraîndatoraţi. De asemenea creditarea responsabilă presupune aplicarea unor criterii ecologice stricte de către bancă, care asigură faptul că investiţiile finanţate prin intermediul creditelor oferite de ProCredit Bank nu dăunează mediului înconjurător şi produc un impact pozitiv. Pe parcursul anilor banca a contribuit la dezvoltarea a mii de întreprinderi mici din domeniul agriculturii, producerii, comerţului etc.

ProCredit Bank întotdeauna a oferit servicii de economisire simple şi pe înţelesul tuturor. Astfel mii de clienţi care îşi păstrează economisirile la bancă pot fi siguri că banii lor sunt în siguranţă. Suntem convinşi că economisirile populaţiei stau la baza unei economii stabile şi ajută oamenii să treacă cu bine peste perioadele de criză. Din aceste considerente banca întotdeauna a sprijinit dezvoltarea culturii economisirilor, desfăşurând programe de educaţie financiară, având drept scop explicarea clienţilor existenţi şi potenţiali esenţa serviciilor bancare, felul în care se selectează serviciul optim şi se stabileşte preţul acestuia.

Pentru a susţine dezvoltarea sa dinamică, ProCredit Bank şi-a majorat recent capitalul social până la 388,850,000 MDL printr-o emisie suplimentară de acţiuni. Acţiunile au fost subscrise de către acţionarul majoritar ProCredit Holding, cu sediul în Germania, confirmând astfel încrederea sa în stabilitatea băncii şi angajamentul pe termen lung de a se menţine pe piaţa din Moldova. Capitalul băncii este 100% străin: structura acţionarilor este transparentă şi cuprinde instituţii din Germania şi Olanda, cu o experienţă de peste 25 de ani în desfăşurarea activităţii bancare responsabile.

“Pe parcursul celor şase ani de activitate, banca a demonstrat permanent o dezvoltare stabilă. Suntem siguri că poziţionarea ProCredit Bank Moldova pe piaţă, din punct de vedere al deservirii întreprinderilor foarte mici şi mici, precum şi al clienţilor persoane fizice, îi permite să joace un rol semnificativ. Majorarea recentă de capital nu numai că contribuie la consolidarea capitalului băncii, dar reflectă şi angajamentul pe termen lung al acţionarilor faţa de instituţie” declară Stephan Boven, Preşedintele Consiliului de Administraţie.

Succesul ProCredit Bank se datorează echipei sale de profesionişti dedicaţi, modelului responsabil de business şi strategiei clare de dezvoltare. Din momentul începerii operaţiunilor, banca a demonstrat o creştere stabilă. În mai 2013 banca a raportat un portofoliu de credite în suma de 2,2 miliarde lei şi o bază de depozite de 1,3 miliarde lei. Mai mult de 34 000 de clienţi aleg ProCredit Bank datorită siguranţei şi calităţii înalte a serviciilor pe care le oferă.

ProCredit Bank Moldova este parte a grupului internaţional de instituţii financiare ProCredit, condus de ProCredit Holding, principalul acţionar al băncii. ProCredit Holding deţine un rating de investiţii (BBB-), reconfirmat în iulie 2013 de agenţia Fitch Ratings. La sfârşitul anului 2012 capitalul total al grupului ProCredit a constituit 503,134 milioane EUR, iar activele totale 5,768,544 miliarde euro.

 

Banca germană ProCredit Bank. Împreună. Zi de zi.

******

ProCredit Bank este o bancă cu 100% capital străin, cu acţionari exclusiv din Germania şi Olanda: ProCredit Holding, Germania (85.82%), KfW, Germania (10,19%) şi DOEN Foundation, Olanda (3,98%). Banca face parte din grupul financiar internaţional ProCredit, care îşi desfăşoară activitatea în 22 de ţări ale lumii, pe 2 continente: Europa de Est, America Latină precum şi în Germania.

ProCredit Bank este o bancă stabilă, orientată spre dezvoltarea pe termen lung a întreprinderilor mici şi mijlocii. Banca tinde să stabilească standarde incontestabile cu privire la calitatea serviciilor oferite clienţilor săi în mod transparent şi onest, contribuind astfel la creşterea încrederii populaţiei faţă de activitatea băncilor.

Pentru informaţii suplimentare dvs. vă puteţi adresa Specialistului Relaţii Publice, Eliza Frunză. Telefon: 022-836-431, e-mail: e.frunza@procreditbank.md.

 

© ProCredit Bank, 18 iulie 2013. Toate drepturile rezervate.