ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

Grupul internaţional ProCredit anunţă deschiderea unei bănci în Germania

Grupul internaţional ProCredit, care operează în 21 de ţări din Europa de Est, America Latină deschide a 22 bancă în Germania.

La etapa iniţială ProCredit Bank va oferi conturi de economii cu acces direct şi depozite la termen pentru clienţi business şi clienţi persoane fizice din Germania. Christoph Freytag, membru al Comitetului de Conducere a ProCredit Bank AG Germania este sigur în ceea ce priveşte perspectiva colaborării cu clienţi persoane fizice, în pofida unei concurenţe acerbe pe piaţă. “Modelul nostru de afaceri este unic. În ziua de astăzi tot mai mulţi clienţi sunt interesaţi de felul în care sunt folosiţi banii lor, precum şi de faptul dacă aceştia sunt utilizaţi eficient. Avem răspunsuri convingătoare la toate întrebările de acest gen.”

Banca nouă va servi drept punte de legătură dintre Germania şi ţările de operare ale grupului ProCredit, oferind suport întreprinderilor mici şi mijlocii din Germania  pentru dezvoltarea relaţiilor de afacere ale acestora cu ţările corespunzătoare. Pentru ţările şi economiile în curs de dezvoltare, întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă motorul dezvoltării economice.“În ultimii 15 ani grupul nostru a susţinut creşterea întreprinderilor de acest gen şi a afacerilor familiale în toată lumea, fiind înfiinţate instituţii financiare stabile şi responsabile. Noi oferim sprijin pentru 21 de economii în curs de dezvoltare. Contactul direct cu mai mult de un milion de întreprinderi mici şi mijlocii pe care îl menţinem prin intermediul a circa 735 de oficii constituie un avantaj major pentru întreprinderile care au relaţii de afaceri în ţările respective, sau planifică să le stabilească în viitor.”

Pentru grupul ProCredit responsabilitatea înseamnă construirea relaţiilor pe termen lung, bazate pe încredere reciprocă. Noi nu acordăm credite în baza ratingurilor standardizate, ci numai după consultaţii “faţă în faţă” şi o analiză detaliată a situaţiei companiei, precum şi a profilului proprietarilor.

Un alt principiul important pentru grupul ProCredit îl constituie evitarea promovării creditelor de consum – noi încurajăm dezvoltarea culturii economisirilor şi creşterea nivelului de educaţie financiară. De asemenea grupul ProCredit a elaborat o listă complexă de excludere, cu tipurile de activitate, care nu sunt supuse finanţării.

Pentru clienţii business ai băncilor din grupul ProCredit, deschiderea băncii în Germania va oferi numeroase oportunităţi de colaborare. 

ProCredit Bank este o bancă internaţională cu 100% capital străin, cu acţionari exclusiv din Germania şi Olanda: ProCredit Holding, Germania (84,91%), KfW, Germania (10,85%) şi DOEN Foundation, Olanda (4,24%). De la data fondării în decembrie 2007, ProCredit Bank Moldova se dezvoltă stabil şi astăzi ocupă locul 8 în sistemul bancar după volumul depozitelor atrase de la persoanele fizice, precum şi după volumul portofoliului de credite. Pe parcursul anului 2012 portofoliul de depozite al băncii a crescut cu 130%, atingând suma de 1164 milioane lei. Pe parcursul aceleaşi perioade, portofoliul de credite al băncii s-a majorat cu 41%, atingând suma de 1900 milioane lei. Banca mereu a avut o calitate excelentă a portofoliului de credite, creditele în restanţă peste 30 de zile constituind 2,4%, care este cel mai bun rezultat din întreg sistemul bancar.

*****

ProCredit Bank este o bancă stabilă, orientată spre dezvoltarea pe termen lung a întreprinderilor mici şi mijlocii. Noi tindem să contribuim la dezvoltarea acestor întreprinderi, investind timp pentru a înţelege cu adevărat necesităţile lor, oferindu-le produse bancare ajustate la specificul afacerii fiecărui client în parte.

ProCredit Bank este o bancă sigură, ce oferă o gamă largă de servicii şi produse bancare simple şi accesibile. Banca atrage o atenţie deosebită educării şi dezvoltării culturii economisirilor, aşa cum economisirile reprezintă garanţia unui viitor stabil şi prosper.   
 
ProCredit Bank tinde să stabilească standarde incontestabile cu privire la calitatea produselor şi serviciilor oferite clienţilor săi în mod transparent şi onest, contribuind astfel la creşterea încrederii populaţiei faţă de activitatea băncilor.

Pentru informaţii suplimentare dvs. vă puteţi adresa Specialistului Relaţii Publice, Eliza Frunză. Telefon: 022-836-431, e-mail: e.frunza@procreditbank.md

© ProCredit Bank, 25 martie 2013. Toate drepturile sunt protejate.