ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

B.C. „ProCredit Bank” S.A. a devenit acţionarul Î.M. „Biroul de Credit” SRL

Banca Comercială „ProCredit Bank” S.A. anunţă opinia publică despre achiziţionarea cotei substanţiale în mărime de 10,22% din capitalului social al Î.M. „Biroul de Credit” SRL, drept urmare a licitaţiei publice desfăşurate în luna ianuarie anul curent.

Managerul General al băncii Dr. Ilinca Rosetti a menţionat: „Biroul de Credite poartă un rol important în dezvoltarea unui sistem transparent şi onest de creditare în Republica Moldova. Iar atitudinea responsabilă faţă de cei 20 000 de clienţi ai ProCredit Bank şi faţă de riscurile de creditare ne-au determinat să participăm la această licitaţie. Pentru un sistem financiar viabil este esenţial existenţa unui birou de istorii creditare, oferind astfel instituţiilor financiare posibilitatea de a aprecia într-un mod cât mai adecvat riscurile de creditare. Prin participarea în Biroul de Credite putem să contribuim şi mai mult la construirea unei culturi responsabile de creditare din ţară, dat fiind faptul că responsabilitatea este una dintre valorile corporative de bază, pe care ProCredit Bank le urmează. Considerăm că Biroul de Credite va spori gradul de transparenţă al pieţei bancare şi astfel va susţine menţinerea unui nivel minim al riscurilor legate de supraîndatorarea populaţiei”.

Amintim că Biroul de Credit reprezintă o instituţie ce acordă servicii de colectare şi procesare a informaţiei ce se referă la executarea de către debitori a obligaţiilor sale asumate, numite istorii de credit. De asemenea, instituţia participă la formarea unei baze de date a istoriilor credit, precum şi furnizarea de informaţii utilizatorilor istoriilor de credit, desfăşurată în mod independent în conformitatea cu legislaţia RM. Astfel, prin intermediul Biroului de Credit instituţiile creditoare, cât şi însăşi clienţii pot obţine o istorie personală de credit.

La 11 martie 2010 Comisia Naţională a Pieţei Financiare a oferit Î.M. „Biroul de Credit” SRL. licenţa pentru desfăşurarea activităţii de prestare a serviciilor de formare, prelucrare şi păstrare a istoriilor de credit.

ProCredit Bank. Banca pentru tine, banca pentru fiecare.